Zapiekane awokado
Sposób przygotowania
Przekrój awokado na pół. Wydrąż środek tak aby zmieściło się jajko.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Oddziel białko od żółtka. Do awokado wbij białko i włóż do piekarnika. Zapiekaj 10 minut. Następnie dodaj żółtko i zapiekaj, aż żółtko się lekko zetnie. Posyp solą i pieprzem, skrop oliwą. Zapiekane awokado gotowe! Więcej przepisów na naszym blogu.
Składniki
- awokado 70g, (½ sztuki)
- jajko kurze 56g, (1 małe)
- oliwa z oliwek 5g, (1 łyżeczka)
- sól, pieprz

Bądź na bieżąco
Zapisz się i otrzymuj jako pierwsza informacje o nowych wpisach i nowościach z Foodmed Centrum.
Jesteśmy dla Ciebie i dzielimy się z Tobą cenną wiedzą z zakresu odżywiania i zdrowia.
Przygotowujemy dla Ciebie też dużo fajnych darmowych materiałów, z których skorzystasz w codziennym życiu.
A parę chwil po zapisie otrzymasz całkowicie za darmo jeden dzień z naszych diet online.