Przepis na placuszki „mascarpone”, bezglutenowe dla osób z nietolerancja histaminy
Składniki:
- 3 jajka
- 3 łyżki serka mascarpone
- 3 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżeczka erytrytolu
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajka zmiksuj z serkiem. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Rozgrzej patelnię, dodaj niewielką ilość oleju i nakładaj po 1 dużej łyżce. Smaż do zarumienia po obydwu stronach.
Bądź na bieżąco
Zapisz się i otrzymuj jako pierwsza informacje o nowych wpisach i nowościach z Foodmed Centrum.
Jesteśmy dla Ciebie i dzielimy się z Tobą cenną wiedzą z zakresu odżywiania i zdrowia.
Przygotowujemy dla Ciebie też dużo fajnych darmowych materiałów, z których skorzystasz w codziennym życiu.
A parę chwil po zapisie otrzymasz całkowicie za darmo jeden dzień z naszych diet online.