Pasta z cieciorki


mgr Aleksandra Majsnerowska

mgr Aleksandra Majsnerowska

Z wykształcenia dietetyk kliniczny oraz pedagog. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Propagatorka zdrowego stylu życia oraz animatorka aktywności fizycznej.

Bądź na bieżącoZapisz się i otrzymuj jako pierwsza informacje o nowych wpisach i nowościach z Foodmed Centrum. Jesteśmy dla Ciebie i dzielimy się z Tobą cenną wiedzą z zakresu odżywiania i zdrowia.  Przygotowujemy dla Ciebie też dużo fajnych darmowych materiałów, z których skorzystasz w codziennym życiu. A parę chwil po zapisie otrzymasz całkowicie za darmo...

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą masę. Przypraw do smaku. Opcjonalnie do zielonego groszku możesz dodać do cieciorki suszone pomidory.

Ilość porcji

1

Wartość kaloryczna

236 kcal

Białko

8,6 g

Tłuszcze

10,22 g

Węglowodany

31 g

Składniki

  • cieciorka konserwowa 100g, (1 szklanka)
  • groszek zielony 65g, (2 łyżki)
  • oliwa z oliwek 10g, (1 łyżka)
  • czosnek 5g, (1 ząbek)
  • przyprawy, zioła
  • woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji