Jaja sadzone z boczkiem


mgr Aleksandra Majsnerowska

mgr Aleksandra Majsnerowska

Z wykształcenia dietetyk kliniczny oraz pedagog. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Propagatorka zdrowego stylu życia oraz animatorka aktywności fizycznej.

Bądź na bieżącoZapisz się i otrzymuj jako pierwsza informacje o nowych wpisach i nowościach z Foodmed Centrum. Jesteśmy dla Ciebie i dzielimy się z Tobą cenną wiedzą z zakresu odżywiania i zdrowia.  Przygotowujemy dla Ciebie też dużo fajnych darmowych materiałów, z których skorzystasz w codziennym życiu. A parę chwil po zapisie otrzymasz całkowicie za darmo...

Sposób przygotowania

Rozgrzej masło na patelni wbij jajka i smaż, aż białko się zetnie.
Boczek pokrój w kosteczkę i upraż.
Posyp szczypiorkiem. Jedz z roszponką i ogórkiem.

Ilość porcji

1

Wartość kaloryczna

379 kcal

Białko

21,40 g

Tłuszcze

32 g

Węglowodany

3 g

Składniki

  • jajko kurze 160g, (3 sztuki)
  • boczek plastry 30g, (2 plastry)
  • roszponka 25g, (1 garść)
  • masło ekstra 5g, (1 łyżeczka)
  • ogórek 30g, (½ sztuki)