[ponteus_column offset_sm=’0′ size_sm=’7′ offset_md=’0′ offset_lg=’0′ offset_xs=’0′][ponteus_heading size='{„0″:”h4”}’]Sposób przygotowania[/ponteus_heading][ponteus_text]

Mąki przesiej, wymieszaj z proszkiem, sodą, cukrem i solą. Masło rozpuść.
Białko ubij na sztywną pianę. Sypki składniki wymieszaj z żółtkiem, masłem i napojem. Zmiksuj. Mase delikatnie połącz z ubitym białkiem.

Ciasto odstaw na około 10-15 minut.

Rozgrzej gofrownicę, wylewaj ciasto i piecz około 2-3 minuty.

[/ponteus_text][ponteus_description_list elements='{„0”:{„description_list_name”:”Ilość porcji”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTElM0MlMkZwJTNFJTBB”},”1″:{„description_list_name”:”Wartość kaloryczna”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTEyMCUyMGtjYWwlM0MlMkZwJTNFJTBB”},”2″:{„description_list_name”:”Białko”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTIlMjBnJTNDJTJGcCUzRSUwQQ==”},”3″:{„description_list_name”:” Tłuszcze”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTQlMjBnJTNDJTJGcCUzRSUwQQ==”},”4″:{„description_list_name”:”Węglowodany”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTE2JTIwZyUzQyUyRnAlM0UlMEE=”}}’ dt_font_weight=’bold’][/ponteus_description_list][/ponteus_column][ponteus_column size_sm=’5′ offset_sm=’0′ offset_md=’0′ offset_lg=’0′ offset_xs=’0′][ponteus_panel title=’Składniki’]

  • mąka ryżowa 50 g, (5 łyżek)
  • mąka z amarantusa 25g, (2 łyżki)
  • mąka ziemniaczana 20g, (2 łyżki)
  • proszek do pieczenia (bezglutenowy) 10g, (1 łyżka)
  • soda 5g, (1 łyżeczka)
  • szczypta sody i soli,
  • ksylitol 7g, (1 łyżeczka)
  • jajko kurze 60g, (1 sztuka)
  • napój kokosowy, migdałowy lub ryżowy 125 ml, (½ szkalnki)
  • masło ekstra 20g, (2 łyżki)

[/ponteus_panel][/ponteus_column]