[ponteus_column offset_sm=’0′ size_sm=’7′ offset_md=’0′ offset_lg=’0′ offset_xs=’0′][ponteus_heading size='{„0″:”h4”}’]Sposób przygotowania[/ponteus_heading][ponteus_text]

Zielone warzywa opłucz. Cukinię i łodygi selera pokrój w dużą kostkę i gotuj do miękkości z przyprawami (sól, pieprz, ulubione zioła).
Ugotowane warzywa zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku.

Mieloną pierś z indyka dopraw solą, pieprzem oraz posiekaną bazylią. Opcjonalnie możesz dodać niewielką ilość czosnku. Tak doprawione mięso wymieszaj z olejem i uformuj z niego pulpety.

Pulpety upiecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 20-25 minut.

W międzyczasie ugotuj ryż.
Zupę krem zjedz z ugotowanym ryżem i bazyliowymi pulpetami.

[/ponteus_text][ponteus_description_list elements='{„0”:{„description_list_name”:”Ilość porcji”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTElM0MlMkZwJTNFJTBB”},”1″:{„description_list_name”:”Wartość kaloryczna”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTUxMWtjYWwlM0MlMkZwJTNFJTBB”},”2″:{„description_list_name”:”Białko”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTM3JTJDM2clM0MlMkZwJTNFJTBB”},”3″:{„description_list_name”:” Tłuszcze”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTEyJTJDMWclM0MlMkZwJTNFJTBB”},”4″:{„description_list_name”:”Węglowodany”,”description_list_content”:”JTNDcCUzRTU1ZyUzQyUyRnAlM0UlMEE=”}}’ dt_font_weight=’bold’][/ponteus_description_list][/ponteus_column][ponteus_column size_sm=’5′ offset_sm=’0′ offset_md=’0′ offset_lg=’0′ offset_xs=’0′][ponteus_panel title=’Składniki’]

  • cukinia -150g
  • pierś z indyka (mielona) -150g
  • seler naciowy – 2 łodygi (90g)
  • ryż basmati – 4 łyżki
  • jarmuż – 2 garści (ok 50g)
  • olej rzepakowy – 1 łyżka
  • bazylia – kilka listków

[/ponteus_panel][/ponteus_column]