Sposób przygotowania: krem z zielonych warzyw z pulpetami.

Zielone warzywa opłucz. Cukinię i łodygi selera pokrój w dużą kostkę i gotuj do miękkości z przyprawami (sól, pieprz, ulubione zioła).
Ugotowane warzywa zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku.

Mieloną pierś z indyka dopraw solą, pieprzem oraz posiekaną bazylią. Opcjonalnie możesz dodać niewielką ilość czosnku. Tak doprawione mięso wymieszaj z olejem i uformuj z niego pulpety.

Pulpety upiecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 20-25 minut.

W międzyczasie ugotuj ryż. Krem z zielonych warzyw gotowy!
Zupę krem zjedz z ugotowanym ryżem i bazyliowymi pulpetami.

Składniki

  • cukinia -150g
  • pierś z indyka (mielona) -150g
  • seler naciowy – 2 łodygi (90g)
  • ryż basmati – 4 łyżki
  • jarmuż – 2 garści (ok 50g)
  • olej rzepakowy – 1 łyżka
  • bazylia – kilka listków

Po więcej przepisów zapraszamy na naszego BLOGA!