Kasza jaglana z sosem pomidorowym i cieciorką to pyszne danie, które jest zdrowe i syte!
Sposób przygotowania
Zalej figi ciepłą wodą i odstaw na ok 2 godziny. Ugotuj kaszę jaglaną w dwóch szklankach wody. Ugotuj mak w niewielkiej ilości wody, dodaj sezam, zmielone orzechy włoskie, olej kokosowy, ugotowaną kaszę i zmiskuj wszystkie składniki blenderem.
Wyciągnij figi z wody, zmiskuj blenderem i dodaj do masy. W rondelku rozpuść czekoladę z niewielką ilością wody i dodaj do masy.
Całość zmiksuj blenderem. Jeśli masa nie jest zbyt słodka możesz dodać 1 łyżkę miodu. Przełóż masę na małą blaszkę i wstaw do lodówki na kilka godzin. Kasza jaglana z sosem pomidorowym i cieciorką gotowe do podania! Więcej przepisów na naszym blogu.
Składniki
- kasza jaglana 50g, (3 łyżki suchej kaszy)
- brokuł, fasolka szparagowa
- prażony słonecznik 10g, (1 łyżka)
Składniki na sos
- pomidory krojone 200g, (½ kartonika)
- cieciorka konserwowa 65g, (4 łyżki)
- włoszczyzna 100g, (1 szklanka mrożonki)
- natka pietruszki (1 garść)
- cebula, czosnek, przyprawy, zioła
- olej kokosowy 5g, (1 łyżeczka)

Bądź na bieżąco
Zapisz się i otrzymuj jako pierwsza informacje o nowych wpisach i nowościach z Foodmed Centrum.
Jesteśmy dla Ciebie i dzielimy się z Tobą cenną wiedzą z zakresu odżywiania i zdrowia.
Przygotowujemy dla Ciebie też dużo fajnych darmowych materiałów, z których skorzystasz w codziennym życiu.
A parę chwil po zapisie otrzymasz całkowicie za darmo jeden dzień z naszych diet online.