Sposób przygotowania

Wlej olej na patelnię. Na rogrzanej patelni ułóż pokrojone w cienkie plastry mięso.
Chwilę podsmaż, dodaj pokrojoną cebulkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso wołowe pod koniec gotowania ponieważ uwczesne solenie sprawi, że mięso będzie twarde.

Podlej wodą i duś około 35 min. Do mięsa dodaj mąkę i szybkimi ruchami wymieszaj.

Zagotuj i poczekaj, aż zgęstnieje. Kasza gryczana z bitkami wołowymi gotowe do podania. Więcej przepisów na naszym blogu.

Składniki

  • wołowina 100g,
  • kasza gryczana niepalona 65g, (4 łyżki)
  • cebula 25g, (1/4 sztuki)
  • czosnek 5g, (1 ząbek)
  • mąka ziemniaczana 6g, (1 łyżeczka)
  • natka pietruszki 6g, (1 łyżeczka)
  • olej rzepakowy 5g, (1 łyżeczka)