Sposób przygotowania
Wlej olej na patelnię. Na rogrzanej patelni ułóż pokrojone w cienkie plastry mięso.
Chwilę podsmaż, dodaj pokrojoną cebulkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso wołowe pod koniec gotowania ponieważ uwczesne solenie sprawi, że mięso będzie twarde.
Podlej wodą i duś około 35 min. Do mięsa dodaj mąkę i szybkimi ruchami wymieszaj.
Zagotuj i poczekaj, aż zgęstnieje. Kasza gryczana z bitkami wołowymi gotowe do podania. Więcej przepisów na naszym blogu.
Składniki
- wołowina 100g,
- kasza gryczana niepalona 65g, (4 łyżki)
- cebula 25g, (1/4 sztuki)
- czosnek 5g, (1 ząbek)
- mąka ziemniaczana 6g, (1 łyżeczka)
- natka pietruszki 6g, (1 łyżeczka)
- olej rzepakowy 5g, (1 łyżeczka)