Strefa Pacjentów Bariatrycznych
Masz problemy z kontrolą wagi?Decyzja o zabiegu bariatrycznym już podjęta?Nadal wahasz się i masz sporo wątpliwości?Zastanawiasz się jak będzie wyglądało Twoje życie po zabiegu?Minęło już trochę czasu od zabiegu, a TY czujesz, że potrzebujesz wsparcia?
Oferta dla pacjentów bariatrycznych
Konsultacja z dietetykiem klinicznym ( wraz z opinią) Konsultacja z terapeutą zaburzeń odżywiania ( wraz z opinią) Konsultacja z psychodietetykiem Grupa wsparcia Równa Waga Warsztaty dietetyczne
Nasz zespół.
Dzięki wyspecjalizowanej kadrze, w której skład wchodzą dietetyk kliniczny, psychodietetyk, psychoterapeuta i terapeuta zaburzeń odżywiania, jesteśmy w stanie objąć fachową opieką wszystkich pacjentów przygotowujących się do zabiegu bariatrycznego oraz tych, którzy po operacji zmieniają swoje nawyki żywieniowe.

mgr Katarzyna Nowak
Dietetyk kliniczny, biotechnolog, edukator w cukrzycy.
W FoodMed Centrum prowadzi dział dietetyki klinicznej. Z wykształcenia dietetyk kliniczny, biotechnolog i edukator w cukrzycy.
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu oraz Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. W czasie studiów magisterskich badała molekularne mechanizmy leżące u podstaw zaburzeń naczyniowych. W ramach programu stypendialnego uczestniczyła w badaniach nad wpływem czynników środowiskowych na DNA człowieka prowadzonych w Instytucie Genomiki i Biotechnologii na Uniwersytecie w Vila Real.
Uczestniczyła w wielu programach o tematyce prozdrowotnej organizowanych przez Polskie Towarzystwo Dietetyki. Specjalizuje się w dietoterapii zaburzeń gospodarki węglowodanowej i hormonalnej, a także w dietoterapii w onkologii. Prowadzi pacjentów po zabiegach bariatrycznych oraz w okresie przygotowawczym.

mgr Aleksandra Milicka
Psychodietetyk, specjalista ds. żywienia człowieka, socjolog.
Absolwentka SWPS w Poznaniu oraz UAM w Poznaniu.
Pasjonatka dietetyki klinicznej i psychologii behawioralnej. Jej motto brzmi „Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”. Uwielbia pracę z ludźmi, do każdego przypadku podchodzi indywidualnie i holistycznie. Jej celem jest pomoc podopiecznym w powrocie do zdrowia i dobrego samopoczucia, a środkiem do jego realizacji – trwała zmiana nawyków żywieniowych.W obszarze jej zainteresowań znajdują się jednostki chorobowe związane z nieprawidłowym działaniem układu immunologicznego oraz jelit, relacja jelita-mózg w kontekście zaburzeń psychicznych i emocjonalnych oraz psychologia jedzenia i odchudzania.Uczestniczka wielu szkoleń i konferencji, między innymi: „Dietoterapia w praktyce”, „Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka”, „Nietolerancje pokarmowe – diagnostyka i prowadzenie pacjenta” czy „Najtrudniejsze przypadki w gabinecie dietetyka”.Stale poszerza i uaktualnia swoją wiedzę.
