Sardynki z sałatką z komosy


mgr Aleksandra Majsnerowska

mgr Aleksandra Majsnerowska

Z wykształcenia dietetyk kliniczny oraz pedagog. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Propagatorka zdrowego stylu życia oraz animatorka aktywności fizycznej.

Sposób przygotowania

Ugotuj komosę. Pokrój warzywa i wymieszaj z komosą i oliwą,
dodaj ulubione zioła i przyptawy. Sałatkę ułóż na talerzu, obok połóż sardynki.
Opcjonalnie możesz je skropić sokiem z cytryny lub limonki.

Ilość porcji

1

Wartość kaloryczna

339 kcal

Białko

23,97 g

Tłuszcze

12 g

Węglowodany

36 g

Składniki

  • sardynki 90g, (3 sztuki)
  • komosa ryżowa, (3 łyżki)
  • papryka 70g, (½ sztuki)
  • oliwa z oliwek 5g, (1 łyżeczka)
  • oliwki 15g, (6 sztuk)
  • pomidorki koktajlowe 10g (6 sztuk)