Ryba w sosie pomidorowym


mgr Aleksandra Majsnerowska

mgr Aleksandra Majsnerowska

Z wykształcenia dietetyk kliniczny oraz pedagog. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Propagatorka zdrowego stylu życia oraz animatorka aktywności fizycznej.

Sposób przygotowania

???

Ilość porcji

???

Wartość kaloryczna

???

Białko

???

Tłuszcze

???

Węglowodany

???

Składniki

  • ryba o zwartym mięsie (dorsz lub miruna) (1 kg)

Składniki na sos

  • passata pomidorowa, (1 puszka)
  • mleko kokosowe 165 ml, (½ puszki)
  • marchewka, (1 sztuka)
  • sól, pieprz, rozmaryn, ziele angielskie, liść laurowy,
  • mielona papryka słodka,
  • cebula, (1 sztuka)
  • czosnek, (2 ząbki)
  • sok z cytryny, (1 łyżeczka)
  • opcjonalnie można dodać zielony groszek mrożony lub z puszki (2-3 łyżki)