Makaron w sosie pomidorowym


mgr Katarzyna Nowak

mgr Katarzyna Nowak

W FoodMed Centrum prowadzi dział dietetyki klinicznej. Z wykształcenia dietetyk kliniczny, biotechnolog i edukator w cukrzycy.

Sposób przygotowania

Ugotuj makaron. Rozgrzej patelnię z olejem i podsmaż cebulę, czosnek i pokrojone
w kostkę mięso. Po chwili dodaj passatę i duś około 15 minut. Dopraw solą, pieprzem papryką i ulubionymi ziołami.

Ilość porcji

1

Białko

32,3g

Tłuszcze

13,2g

Węglowodany

85,1g

Wartość kaloryczna

603kcal

Składniki

  • makaron kukurydziany 100g,
  • mięso mielone z indyka 100g
  • passata pomidorowa 100g
  • olej rzepakowy 10g,
  • cebula 25g
  • czosnek 5g
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka
  • świeże zioła: bazylia, oregano,