Granola z owocami i jogurtem


mgr Aleksandra Majsnerowska

mgr Aleksandra Majsnerowska

Z wykształcenia dietetyk kliniczny oraz pedagog. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Propagatorka zdrowego stylu życia oraz animatorka aktywności fizycznej.

Sposób przygotowania

Płatki owsiane wymieszaj wraz z orzechami, rodzynkami i miodem.
Zapiekaj w piekarniku na złoty kolor.

Granolę jedz z jogurtem i owocami.

Możesz przygotować większą ilość granoli. Przechowuj w słoiku z suchym i ciemnym miejscu.

Ilość porcji

1

Wartość kaloryczna

383 kcal

Białko

12 g

Tłuszcze

15 g

Węglowodany

50 g

Składniki

  • jogurt naturalny 100g, (9 łyżek)
  • maliny i borówki 20g, (2 łyżki)

Składniki na granolę

  • płatki owsiane 45g, (4 łyżki)
  • orzechy włoskie 20g, (2 łyżki)
  • rodzynki 10g, (1 łyżka)
  • miód pszczeli 15g, (1 łyżka)