Soczyste brzoskwinie, słodkie czereśnie, pyszne jagody, a to wszystko zapieczone pod chrupiącą owsiano-orzechową kruszonką. Prosto z piekarnika, podane z jogurtem będą idealne dla osób lubiących śniadania na ciepło. Równie pyszne na zimno, zabrane do pudełka i zjedzone na drugie śniadanie w przerwie w pracy czy szkole. Sama słodycz!

Składniki:

  • Owoce sezonowe (np.: czereśnie, jagody i brzoskwinie)
  • Łyżeczka mąki ziemniaczanej

Kruszonka:

  • 60g płatków owsianych
  • 30g orzechów (np.: migdały i nerkowce)
  • 70g masła (lub pół na pół z masłem orzechowym)
  • 2 łyżki erytrolu

Przygotowanie:

Umyte i pokrojone owoce przełożyć do naczynia żaroodpornego, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Składniki na kruszonkę włożyć do malaksera i zmiksować do połączenia składników. Kruszonkę wyłożyć na owoce. Piec w 190*C ok 20 minut do zarumienienia kruszonki.

Smacznego!

Uwaga! Do przygotowania tego przepisu możesz użyć dowolnych owoców zarówno świeżych jak i mrożonych.