Sposób przygotowania
Zetrzyj cukinię na grubych okach, dodaj szczyptę soli i odstaw na chwilę. W tym czasie wymieszaj w misce mąki z kakao. Odlej wodę z cukinii i dodaj do miski wraz z wanilią. Pokrusz czekoladę na drobne kawałki i wszystko ponownie wymieszaj.
W drugiej misce wymieszaj olej z jajkiem, miodem i jogurtem naturalnym, a następnie wlej do pierwszej miski.
Połącz składniki w jednej misce i całość starannie wymieszaj.
Przelej ciasto do foremek i wstaw do piekarnika na 20 minut. Piecz w temperaturze 180 stopni C.
Składniki
- Suche
- mąka pszenna pełnoziarnista 1/2 szklanki
- mąka pszenna tortowa 1/2 szklanki
- gorzka czekolada 50g,
- wanilia
- szczypta soli
- cukinia 1 szklanka
- Mokre
- olej rzepakowy 1/2 szklanki
- miód pszczeli 1 szklanka
- jajko 1 sztuka
- jogurt naturalny 3 łyżki

Bądź na bieżąco
Zapisz się i otrzymuj jako pierwsza informacje o nowych wpisach i nowościach z Foodmed Centrum.
Jesteśmy dla Ciebie i dzielimy się z Tobą cenną wiedzą z zakresu odżywiania i zdrowia.
Przygotowujemy dla Ciebie też dużo fajnych darmowych materiałów, z których skorzystasz w codziennym życiu.
A parę chwil po zapisie otrzymasz całkowicie za darmo jeden dzień z naszych diet online.