Pieczone jabłka

jabłuszkapieczone

Pieczone jabłka

Składniki:

Jabłko 160g ( 1 sztuka)
Maliny lub borówki 15g ( 5 sztuk)
Masło 2,5g ( 1/2 łyżeczki)
Cynamon 2g, ( 1/2 łyżeczki)
Woda nisko lub średnio zmineralizowana 3 łyżki

 

Rozgrzej piekarnik do 180 c. Umyj jabłko, odetnij górną część i usuń gniazdo nasienne. Maliny lub borówki umyj (mrożonek nie trzeba myć), rozdrobnij widelcem i połącz z masłem. Do wydrążonego jabłka dodaj owoce, posyp cynamonem i przykryj odcięta częścią. Dno naczynia wyłóż papierem i wlej 3 łyżki wody. Jabłko piecz 20 minut, aż będzie miękkie. Przed podaniem zdejmij skórkę i ostudź.

Składniki:

Jabłko 160g ( 1 sztuka)
Maliny lub borówki 15g ( 5 sztuk)
Masło 2,5g ( 1/2 łyżeczki)
Cynamon 2g, ( 1/2 łyżeczki)
Woda nisko lub średnio zmineralizowana 3 łyżki

 

Rozgrzej piekarnik do 180 c. Umyj jabłko, odetnij górną część i usuń gniazdo nasienne. Maliny lub borówki umyj (mrożonek nie trzeba myć), rozdrobnij widelcem i połącz z masłem. Do wydrążonego jabłka dodaj owoce, posyp cynamonem i przykryj odcięta częścią. Dno naczynia wyłóż papierem i wlej 3 łyżki wody. Jabłko piecz 20 minut, aż będzie miękkie. Przed podaniem zdejmij skórkę i ostudź.